Kiintymyskeskeisen hoidon ja terapian neurobiologia: parantavan vuorovaikutuksen rakentaminen 23.-24.9.19

DDP-seminaari 23.-24.9.2019
Scandic Hotel Rosendahl, Tampere

Kiintymyskeskeisen hoidon ja terapian neurobiologia: parantavan vuorovaikutuksen rakentaminen kiintymyssuhteissaan traumatisoituneiden kanssa
(Jonathan Baylin, USA)

 

Ilmoittaudu seminaariin >
Tarkempi ohjelma julkaistaan pian.

Seminaari yhdistää aivotutkimuksen valtavasti kasvaneen tietomäärän sekä tavoitteen auttaa varhaisella iällä traumoja kokeneita lapsia ja nuoria. Huolenpidon, hoivan, kiintymyksen, luottamuksen ja epäluottamuksen toteutumiseen linkittyy käytännönläheisesti aivojen ja hermoston toiminnan näkökulma. Psykologi, terapeutti Jonathan Baylin on tutkinut 20 vuoden ajan vanhemmuuden, kiintymyksen ja kehityksellisten traumojen neurobiologiaa tavoitteenaan kehittää täsmällisempiä, tehokkaita keinoja auttaa ihmisiä herättämään uudelleen henkiin hoivan antamisen ja vastaanottamisen potentiaalinsa.

Baylinin seminaarissa yhdistyvät kehityksellisen trauman ymmärtäminen sekä vanhemmuuden neurobiologia. Baylin havainnollistaa, mihin kroonisena jatkuva stressitila voi johtaa: kaltoin kohdellun lapsen luottamuskyvyn estymiseen ja hoitavan aikuisen hoivakyvyn estymiseen. Vanhemman ja lapsen riski ajautua suhteessaan molemminpuolisiin puolustusasemiin on suuri.
Seminaarin toinen päivä syventää näkökulmaa siihen, miten neurotutkimuksen tietämyksellä ”rikastettu”, luottamusta rakentava hoiva ja ”aivoille kuiskailu” voivat auttaa satutetun lapsen matkaa päättömästä epäluottamuksesta kohti luottamusta. Tämä aivopohjainen malli auttaa myös hoitavia aikuisia ymmärtämään kehityksellisen trauman ilmenemistä sisäisyydestä ulkoiseksi toiminnaksi. Myötätuntoinen hoiva yhdessä DDP-toimintatavan kanssa kohdistuu lapsen/nuoren puolustautuvan käytöksen takana olevaan tukahdutettuun tuskaan. Hänelle tulee mahdolliseksi herättää jälleen kyky kokea turvallisen yhteyden mielihyvä ja ilo – sen haastavan käytöksen sijaan, joka on auttanut häntä sietämään aiemmin kokemaansa myrkyllistä, epäluotettavaa huolenpitoa.

KOULUTTAJASTA

Jon Baylin, Ph.D., on kliininen psykologi, jolla on lähes 40 vuoden kokemus alalta. Kymmenkunta vuotta sitten Baylin aloitti yhteistyön kiintymyskeskeisen perheterapian uranuurtajan Daniel Hughesin kanssa. Dan on DDP-mallin kehittäjä ja kansainvälisesti johtava kiintymyskeskeisen perheterapian asiantuntija. Heidän yhteistyönsä tuloksia ovat mm. kaksi kirjaa: Brain Based Parenting (2012) sekä The Neurobiology of Attachment-focused Therapy (2016; molemmat Norton Press). Baylin on myös yhtenä kirjoittajana Petra Winnetten kirjassa Working With Traumatic Memories to Heal Adults with Unresolved Childhood Trauma (Jessica Kingsley Publishers, 2017). Baylin kävi edellisen kerran Suomessa kouluttamassa vuonna 2013.

Kohderyhmä: Eri aloilla työskentelevät, terapeuttista työtä tekevät ammattihenkilöt, sijais- ja adoptiovanhemmat, jotka haluavat integroida menetelmiinsä uutta, tehokasta työtapaa kohdata ja työstää asiakkaidensa kiintymyssuhteisiin liittyvää problematiikkaa, tunne-elämän vaikeuksia sekä menneitä/nykyisiä vaikeita ihmissuhteita; mm. psykoterapeutit, psykologit, sosiaalityöntekijät, lastensuojelun ammattilaiset, toimintaterapeutit, erityisopettajat, psykiatrit, lääkärit, sairaanhoitajat, sielunhoitajat; työntekijät, jotka ovat kiinnostuneita aivotutkimuksen tuomasta uusimmasta tiedosta ja/tai jotka työskentelevät vaurioituneiden kiintymyssuhteiden parissa eri konteksteissa hoitaen ja arvioiden eri-ikäisten lasten tai nuorten sekä heidän vanhempiensa ja sijaiskasvattajiensa välistä tunnesuhdetta. 

Tehokas koulutus ja rentouttava vapaa-aika yhdessä: syksyn koulutuksemme järjestetään uudistetussa, upeassa kokoushotelli Scandic Rosendahlissa Pyhäjärven kauniissa rantamaisemassa, lähellä Tampereen keskustaa. Hotellissa on kattavat vapaa-ajan palvelut uima-altaineen sekä maksuton pysäköintialue, ja ovelta avautuvat upeat ulkoilumaastot.

Seminaaripaikka:
Scandic Hotel Rosendahl
Kokoustilat
Pyynikintie 13, 33230 Tampere (kartta)
www.scandichotels.fi

Hinta: 495 € kun ilmoittaudut viimeistään 30.6.2019, sen jälkeen 530 €. Hinta sis. ALV 24 %, suomennetut materiaalit, tulkkaus, lounaat ja kahvit.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Jos osallistuja peruu osallistumisensa, veloitetaan häneltä peruutusmaksu: viimeistään 1 kk ennen tapahtumaa tai aiemmin 75 €; viimeistään 2 vk ennen tapahtumaa puolet hinnasta; myöhemmin täysi hinta. Koulutuksen peruuntuessa järjestäjän taholta ”force majeure”  – syistä on järjestäjän vastuulla palauttaa osallistumismaksut, mutta ei muita mahdollisia ilmoittautuneille aiheutuneita kuluja.

Majoitus: Edulliseen majoitukseen jopa 40-50% listahintoja edullisemmin seminaari suosittaa My Private Travel -palvelua, josta jokaista huonetilausta kohden saat 3 % tilillesi omaa käyttöäsi varten. Palvelu on englanninkielinen ja vaatii kirjautumisen. Siirry majoituspalveluun >

Ilmoittaudu seminaariin >