Miksi emme kykene onnelliseen elämään? PBSP-seminaari 17.5.2019

PBSP-seminaari 17.5.2019
Folkhälsan, Topeliuksenkatu 20, Helsinki

Miksi emme kykene onnelliseen elämään?
Omnipotenssi ja Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP) -terapia.
(Sally Potter, UK)

Katso myös PBSP-työpaja 18.5.2019, järjestäjänä Elämäntaidefoorumi:
www.elamantaidefoorumi.fi

 

Ilmoittaudu seminaariin 17.5.2019 >
Seminaarin 17.5.19 ohjelma (pdf) >

 

  • Miten saada oma potentiaali käyttöön? Lapsesta aikuistumiseen liittyvien perustarpeiden tyydyttyminen ja eheä minuus.
  • Askeleet eheän minuuden rakentamiseksi PBSP-terapiassa.
  • PBSP-terapiaistunto, demonstraatio.
  • PBSP:n lähestymistapa kolmesta eri syystä muodostuneeseen omnipotenssiin.

Albert Pesson ja Diane Boyden-Pesson vuodesta 1961 kehittämää Pesso Boyden System Psychotherapy (PBSP) -terapiaa on sanottu edistyneimmäksi emotionaalisen uudelleenohjelmoinnin menetelmäksi. PBSP korjaa elämässä täyttymättä jääneiden emotionaalisten tarpeiden jättämät aukot ja vauriot käyttäen erityisiä prosesseja kuten ’rakennelmia’ ja mikroilmeiden seurantaa, ’Microtracking™’, joiden avulla luodaan ’uusia muistoja’. Nämä uudet, eheyttävät muistot täyttävät symbolisesti kehitykselliset perustarpeet, jotka aiemmin elämässä ovat jääneet täyttymättä: paikan, hoivan, tuen, turvan ja rajojen tarpeet. Kun työskentelyyn sisällytetään myös PBSP:n uusin teoria ja tekniikka eli ”roolit ja niiden aukot”, terapeutilla on tehokas työväline vähentää vastarintaa ja negatiivista transferenssia sekä affektiivisen säätelyn häiriöitä. Myös viimeaikaiset neurotieteiden löydökset mielen teoriaan liittyvistä peilisoluista, empatiasta, moraalista ja kielen merkityksestä tukevat PBSP:n teoriaa ja tekniikoita.

”Kuluneiden 40 vuoden aikana Al Pesso ja Diane Boyden-Pesso ovat hioneet PBSP:stä tavattoman tehokkaan tekniikan, joka antaa ihmiselle kokemuksia, joita vaille hän on jäänyt aiemmassa kasvussaan ja kehityksessään. PBSP:n taidokas ’rakennelma’ voi olla ainutlaatuinen, elämää perustavasti muuttava kokemus.”
– Bessel van der Kolk, MD

MIHIN PBSP:TÄ VOIDAAN KÄYTTÄÄ?

PBSP:stä on saatu tehokasta apua henkilöille, jotka kärsivät ahdistuksesta, masennuksesta ja erilaisista riippuvuuksista tai ovat eri tavoin ihmissuhteissaan traumatisoituneita. Menetelmää sovelletaan myös mm. raiskauksien ja väkivallan aiheuttamien traumojen hoitoon. Sitä on käytetty menestyksellisesti niin psykoterapiassa kuin työelämän ja liikkeenjohdon valmennuksessa. Menetelmää voidaan käyttää yksilöiden, perheiden ja ryhmien kanssa. PBSB:tä pidetään myös terapeuttien omana terapiana – terapeutit käyttävät sitä oman työnohjauksen ja sisäisen kasvun välineenä.

PBSP:n on todettu olevan erittäin tehokasta hoidettaessa ahdistusta, depressiota, monia addiktioita sekä traumoja. Sitä on hyödynnetty perhe-, pari- ja yksilöterapiassa, työelämän ja liikkeenjohdon valmennuksissa sekä sielunhoidossa. Vuonna 2009 kansainvälinen humanitaarinen organisaatio GTZ alkoi Albert Pesson johdolla soveltaa PBSP:tä raiskauksien ja väkivallan aiheuttamien traumojen hoitoon. PBSP:n tekniikoita hyödyntävät terapeutit voivat auttaa asiakkaitaan luomaan onnellisemman, terveemmän, luovemman ja toiveikkaamman elämän. Useat terapeutit käyttävät PBSP:tä oman henkilökohtaisen hyvinvointinsa tukena ja työnohjauksellisena välineenä.

Tuhannet ammattilaiset ovat kouluttautuneet PBSP-terapeuteiksi ja käyttävät menetelmää USA:ssa ja 11 maassa eri puolilla maailmaa. Mm. Harvardin yliopistossa, McLean Hospitalissa, Tuftsin, Bostonin, Groningenin, Frieburgin, Osnabruckin sekä Amsterdamin yliopistoissa on järjestetty PSBP:n teorian ja tekniikan luentoja ja kursseja. Koulutusta voi saada työpajoissa, sekä moduuliohjelmissa, ja kouluttautumalla on mahdollista pätevöityä PBSP-terapeutiksi.

KOULUTTAJASTA

Sally Potter, BACP-Accredited relationship therapist, M.A., M.Sc., PBSP-opettaja.
Sally Potterilla on yksityisvastaanotto Manchesterissa, jossa hän tarjoaa yksilö-, pari- ja ryhmäterapiaa. Hänen erityisosaamistaan ovat ahdistushäiriöt, masennus, tuki elämänmuutoskohdissa, vanhemmuus, työhön liittyvät haasteet ja organisaatiodynamiikka. Potter on toiminut yli kahdenkymmenen vuoden ajan myös johdon coachina ja johtajuuskonsulttina. Hänellä onkin aivan erityinen näkemys ja kokemus, miten PBSP:tä voidaan soveltaa työyhteisöjen ja johtajuuden kehittämisessä.

PBSP-menetelmästä ja saatavilla olevista koulutuksista löytyy lisää tietoa mm. osoitteista:

www.pbsp.com (USA)
www.pessoboydenuk.org (Iso-Britannia)

Aiheeseen johdattava perusteos on Petra Winnetten ja Jonathan Baylinin kirja
Working with Traumatic Memories to Heal Adults with Unresolved Childhood Trauma. Neuroscience, Attachment Theory and Pesso Boyden System Psychomotor Psychotherapy

Kohderyhmä: Eri aloilla työskentelevät terapeutit ja terapeuttista työtä tekevät ammattihenkilöt,
jotka haluavat integroida menetelmiinsä uutta, tehokasta työtapaa kohdata ja työstää asiakkaidensa
kiintymyssuhteisiin liittyvää problematiikkaa, tunne-elämän vaikeuksia sekä menneitä/nykyisiä
vaikeita ihmissuhteita; mm. psyko- ja kehoterapeutit, psykologit, sosiaalityöntekijät, psykiatrit,
lääkärit, sairaanhoitajat, sielunhoitajat.

Tavoite: Antaa avaimia ja työkaluja terapia- ja hoitotyöhön ihmisen ainutkertaisen tarinan ja siihen
liittyvien merkitysten hyödyntämiseksi; antaa eri aloilla toimiville sosiaali- ja terveydenhuollon
ammattilaisille välineitä kohdata hoidettava kokonaisvaltaisesti ja vastata yksilöllisesti
tavoittaen syvät yhteydet henkilön merkityksiin, symboleihin, stressiin, emootioihin,
elämänkokemuksiin ja ihmissuhteisiin.

Seminaaripaikka: Folkhälsan, Topeliuksenkatu 20, 00250 Helsinki (kartta)
Folkhälsanin Ossian-sali sijaitsee Helsingin Töölössä. Paikalle on helppo saapua julkista liikennettä käyttäen.

Hinta: 290 € kun ilmoittaudut viimeistään 15.3.2019, sen jälkeen 330 €. Hinta sis. ALV 24 %, suomennetut materiaalit, tulkkaus, lounaat ja kahvit.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Jos osallistuja peruu osallistumisensa, veloitetaan häneltä peruutusmaksu: viimeistään 1 kk ennen tapahtumaa tai aiemmin 75 €; viimeistään 2 vk ennen tapahtumaa puolet hinnasta; myöhemmin täysi hinta. Koulutuksen peruuntuessa järjestäjän taholta ”force majeure”  – syistä on järjestäjän vastuulla palauttaa osallistumismaksut, mutta ei muita mahdollisia ilmoittautuneille aiheutuneita kuluja.

Majoitus: Jokainen osallistuja varaa majoituksensa itse,

Ilmoittaudu seminaariin 17.5.2019 >
Seminaarin 17.5.19 ohjelma (pdf) >