Uudet eheyttävät, symboliset muistot: Pesso Boyden System Psychomotor 15.3.18

PBSP-seminaari 15.3.2018
Helia-talo, Ratapihantie 13, Helsinki

Uudet eheyttävät, symboliset muistot: Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP) -terapia ihmissuhdetraumojen hoidossa
(Arnoud van Buuren, Hollanti)

Seminaari on täyteen varattu.

HUOM. Nyt suunnitteilla Suomessa alkava PBSP-terapeuttikoulutus! Lue lisää osoitteesta www.elamantaidefoorumi.fi/pbsp-terapeuttikoulutus

Seminaarin ohjelma >

Albert Pesson ja Diane Boyden-Pesson vuonna 1961 kehittämää Pesso Boyden System Psychotherapy (PBSP) -terapiaa on sanottu edistyneimmäksi emotionaalisen uudelleenohjelmoinnin menetelmäksi. PBSP korjaa elämässä täyttymättä jääneiden emotionaalisten tarpeiden jättämät aukot ja vauriot käyttäen erityisiä prosesseja kuten ’rakennelmia’ ja mikroilmeiden seurantaa, ’Microtracking™’, joiden avulla luodaan ’uusia muistoja’. Nämä uudet, eheyttävät muistot täyttävät symbolisesti kehitykselliset perustarpeet, jotka aiemmin elämässä ovat jääneet täyttymättä: paikan, hoivan, tuen, turvan ja rajojen tarpeet. Kun työskentelyyn sisällytetään myös PBSP:n uusin teoria ja tekniikka eli ”roolit ja niiden aukot”, terapeutilla on tehokas työväline vähentää vastarintaa ja negatiivista transferenssia sekä affektiivisen säätelyn häiriöitä. Myös viimeaikaiset neurotieteiden löydökset mielen teoriaan liittyvistä peilisoluista, empatiasta, moraalista ja kielen merkityksestä tukevat PBSP:n teoriaa ja tekniikoita.

”Kuluneiden 40 vuoden aikana Al Pesso ja Diane Boyden-Pesso ovat hioneet PBSP:stä tavattoman tehokkaan tekniikan, joka antaa ihmiselle kokemuksia, joita vaille hän on jäänyt aiemmassa kasvussaan ja kehityksessään. PBSP:n taidokas ’rakennelma’ voi olla ainutlaatuinen, elämää perustavasti muuttava kokemus.”
– Bessel van der Kolk, MD

MIHIN PBSP:TÄ VOIDAAN KÄYTTÄÄ?

PBSP:stä on saatu tehokasta apua henkilöille, jotka kärsivät ahdistuksesta, masennuksesta ja erilaisista riippuvuuksista tai ovat eri tavoin ihmissuhteissaan traumatisoituneita. Menetelmää sovelletaan myös mm. raiskauksien ja väkivallan aiheuttamien traumojen hoitoon. Sitä on käytetty menestyksellisesti niin psykoterapiassa kuin työelämän ja liikkeenjohdon valmennuksessa. Menetelmää voidaan käyttää yksilöiden, perheiden ja ryhmien kanssa. PBSB:tä pidetään myös terapeuttien omana terapiana – terapeutit käyttävät sitä oman työnohjauksen ja sisäisen kasvun välineenä.

PBSP:n on todettu olevan erittäin tehokasta hoidettaessa ahdistusta, depressiota, monia addiktioita sekä traumoja. Sitä on hyödynnetty perhe-, pari- ja yksilöterapiassa, työelämän ja liikkeenjohdon valmennuksissa sekä sielunhoidossa. Vuonna 2009 kansainvälinen humanitaarinen organisaatio GTZ alkoi Albert Pesson johdolla soveltaa PBSP:tä raiskauksien ja väkivallan aiheuttamien traumojen hoitoon. PBSP:n tekniikoita hyödyntävät terapeutit voivat auttaa asiakkaitaan luomaan onnellisemman, terveemmän, luovemman ja toiveikkaamman elämän. Useat terapeutit käyttävät PBSP:tä oman henkilökohtaisen hyvinvointinsa tukena ja työnohjauksellisena välineenä.

Tuhannet ammattilaiset ovat kouluttautuneet PBSP-terapeuteiksi ja käyttävät menetelmää USA:ssa ja 11 maassa eri puolilla maailmaa. Mm. Harvardin yliopistossa, McLean Hospitalissa, Tuftsin, Bostonin, Groningenin, Frieburgin, Osnabruckin sekä Amsterdamin yliopistoissa on järjestetty PSBP:n teorian ja tekniikan luentoja ja kursseja. Koulutusta voi saada työpajoissa, sekä moduuliohjelmissa, ja kouluttautumalla on mahdollista pätevöityä PBSP-terapeutiksi.

MISTÄ SEMINAARISSA ON KYSYMYS?

Tässä seminaarissa osallistujat oppivat PBSP:n teoreettista viitekehystä sekä saavat kokemuksellista kosketusta menetelmään tekemällä pieniä harjoituksia ja seuraamalla ’rakennelman’ luomista live-istunnossa.

Vuonna 2013 järjestimme Pesso Boyden System Psychomotor -menetelmän tutustumispäivän yhdessä Petra ja Miles Winnetten kanssa. Nyt tarjolla on uusi johdanto menetelmään, kouluttajana kokenut terapeutti, Albert Pesson työtä jatkava Arnoud van Buuren (MD, psykoterapeutti, certifioitu PBSP-työnohjaaja ja -kouluttaja; Leiden, Hollanti).

Arnoud van Buuren ohjaa PBSP-terapeuttikoulutusta tällä hetkellä Hollannissa ja Tanskassa sekä toimii kliinisen psykoterapiatyön ohella mielenterveystyön opettajana Erasmus-yliopistossa Rotterdamissa sekä RINO-Noord Hollandissa, joka on postdoc-jatkokoulutuskeskus psykologeille ja psykoterapeuteille. Hän on tehnyt väitöskirjan 1980-luvulla päihderiippuvuuksista ja on tämän jälkeen erikoistunut psykodynaamiseen psykoterapiaan sekä EMDR-tekniikkaan. Van Buurenilla on vahva teoreettinen ja käytännön osaaminen ymmärtää, miten PBSP-terapia tukee ja täydentää muita psykoterapeuttisia menetelmiä.

Pesso Boyden System Psychomotor -menetelmän kehittäjän Albert Pesson vakavan sairastumisen myötä jouduimme vuonna 2015 perumaan sovitun koulutuksen, ja Pesso nukkui pois toukokuussa 2016. Hänen työllään ja kehittämällään ainutlaatuisella menetelmällä on kuitenkin vahvat jatkajat ja haluammekin tuoda tätä mind–body-menetelmää vaativaa terapiatyötä tekevien tietoisuuteen.

Van Buuren vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa lokakuussa 2017 Kotona kehossa II -seminaarissa Tampereella. Hänen PBSP:tä käsitelleet luentonsa ja työpajansa olivat erittäin pidettyjä ja havainnollisia. Lue lisää PBSP:stä ja tutustu myös van Buurenin viime syksyn luentorunkoon tästä:
www.elamantaidefoorumi.fi/pesso-boyden-system-psychomotor

PBSP-menetelmästä ja saatavilla olevista koulutuksista löytyy lisää tietoa mm. osoitteista:
www.pbsp.com (USA)
www.pessoboydenuk.org (Iso-Britannia)

Aiheeseen johdattava perusteos on Petra Winnetten ja Jonathan Baylinin kirja
Working with Traumatic Memories to Heal Adults with Unresolved Childhood Trauma. Neuroscience, Attachment Theory and Pesso Boyden System Psychomotor Psychotherapy

Kohderyhmä: Eri aloilla työskentelevät terapeutit ja terapeuttista työtä tekevät ammattihenkilöt,
jotka haluavat integroida menetelmiinsä uutta, tehokasta työtapaa kohdata ja työstää asiakkaidensa
kiintymyssuhteisiin liittyvää problematiikkaa, tunne-elämän vaikeuksia sekä menneitä/nykyisiä
vaikeita ihmissuhteita; mm. psyko- ja kehoterapeutit, psykologit, sosiaalityöntekijät, psykiatrit,
lääkärit, sairaanhoitajat, sielunhoitajat.

Tavoite: Antaa avaimia ja työkaluja terapia- ja hoitotyöhön ihmisen ainutkertaisen tarinan ja siihen
liittyvien merkitysten hyödyntämiseksi; antaa eri aloilla toimiville sosiaali- ja terveydenhuollon
ammattilaisille välineitä kohdata hoidettava kokonaisvaltaisesti ja vastata siihen yksilöllisesti
tavoittaen syvät yhteydet henkilön merkityksiin, symboleihin, stressiin, emootioihin,
elämänkokemuksiin ja ihmissuhteisiin.

Seminaaripaikka: Helia-talo, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki (kartta)
Helia-talo sijaitsee Helsingin Pasilassa, Pasilan rautatieaseman ja Helsingin messukeskuksen naapurissa. Yhteystiedot: haaga-helia.fiHuom. paikkoja rajoitetusti.

Hinta: 300 €. Hinta sis. ALV 24 %, suomennetut materiaalit, tulkkaus, lounaat ja kahvit.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Jos osallistuja peruu osallistumisensa, veloitetaan häneltä peruutusmaksu: viimeistään 1 kk ennen tapahtumaa tai aiemmin 75 €; viimeistään 2 vk ennen tapahtumaa puolet hinnasta; myöhemmin täysi hinta. Koulutuksen peruuntuessa järjestäjän taholta ”force majeure”  – syistä on järjestäjän vastuulla palauttaa osallistumismaksut, mutta ei muita mahdollisia ilmoittautuneille aiheutuneita kuluja.

Majoitus: Edulliseen majoitukseen jopa 40-50% listahintoja edullisemmin seminaari suosittaa My Private Travel -palvelua, josta jokaista huonetilausta kohden saat 3 % tilillesi omaa käyttöäsi varten. Palvelu on englanninkielinen ja vaatii kirjautumisen. Siirry majoituspalveluun >

Seminaarin ohjelma >