Daniel A. Hughes: Kiintymyskeskeinen perheterapia – vuorovaikutteinen kehityspsykoterapia

Tie nuoren sydämeenDDP-työkirja
PT-Kustannus 2015. 240 s. Sisältää suomeksi tekstitetyn DVD:n DDP-terapiaistunnosta. Koko 21 x 29,7 cm.
Hinta kirja ja DVD 85,00 €
Tilaa kirja >

Kokeneen perheterapeutin Daniel Hughesin menetelmä avaa rakastavan yhteyden häiriintyneisiin, sulkeutuneisiin lapsiin ja nuoriin. Hänen menetelmänsä vaikuttaa syvillä aivoalueilla ja ihmissuhteissa silminnähtävin tuloksin. Kirja tarjoaa hoitaville aikuisille täyden valikoiman tekniikoita, esimerkkejä ja harjoituksia, joiden avulla tämä tehokas menetelmä tulee osaksi käytännön hoitotyötä ja ihmissuhteita.

”Odotettu uutuus Dan Hughesin käännettyjen teosten kokonaisuuteen. Danin erittäin merkittävä teoreettinen ja käytännöllinen anti on nyt suomalaisten käytettävissä. Suosittelen työkirjaa yhtä lailla psykoterapeuteille, ammattilaisille lasten/nuorten mielenterveystyössä ja lastensuojelussa sekä oman ymmärryksen syventämistä hakeville sijais-, tuki- ja adoptiovanhemmille.”
Jukka Mäkelä, lastenpsykiatri, lasten psykoterapian ja theraplay-terapian kouluttaja; erityisasiantuntija, THL

”Käytännön terapiatyön mestarin kirjoittama taidokas opas, perhetyön perusteos siitä, kuinka parhaiten tukea rakastavien, virittyneiden ja turvalliseen kiintymykseen perustuvien ihmissuhteiden kehittymistä.”
Daniel J. Siegel, MD, kirjojen Mindful Therapist ja Mindful Brain kirjoittaja

Hughes linjaa avainkäytännöt, joiden avulla voidaan hyödyntää spontaanit, hetkessä syntyvät yhteyden mahdollisuudet aikuisen ja haastavan lapsen tai nuoren välillä. Keskeisiä ovat affektiivis-reflektiivinen vuoropuhelu, PACE-tilan hyödyntäminen ja kiintymyskeskeisen näkökulman herättäminen vanhemmissa. Kirja sisältää paljon esimerkkikeskusteluja, harjoituksia ja lähestymistapoja terapiatyön haasteisiin.

Kirjaan liittyvällä DVD-levyllä on Hughesin kiintymyskeskeisen hoitomallin mukainen terapiaistunto adoptioperheelle. Se osoittaa, kuinka kiistämätön on kiintymyskeskeisen perheterapian voima, jolla luodaan perheelle psykologisesti turvallinen tila korjata kiintymyssuhteiden haavat ja rakentaa pohjaa hyvinvoivalle tulevaisuudelle.

”Uskon tähän menetelmään, jossa olemme läsnä lapsen kanssa ja terapeutti auttaa meitä syventämään tunnesuhdetta ja jakamaan kokemuksia. Ja meidän terapeuttisia taitojamme kehitetään! Mehän elämme lapsen kanssa arkea päivittäin.”
Suomalainen sijaisvanhempi

”On paras terapia, missä oon ollut, hyötyy aika nopeesti… Ja oon oppinut katsoon silmiin.”
Poika, 10 v

”Terapiatyö on palkitsevampaa, kun lapsen lähiaikuisten voimavarat saadaan käyttöön.”
Kiintymyskeskeinen perheterapeutti

Tilaa kirja >

Kirjoittajasta: